Sociální status milostného citu - Roussel, Louis, 1921-2011 (1992)
Autor vychází z knihy N. Eliase: Civilizace mravů, ve které je uvedeno, že způsob řízení společnosti ovlivňuje ekonomii citů jednotlivců a že existuje úzká souvislost mezi sociálními strukturami a emocionálními.
Keywords: sociální struktura; milostné vztahy -- sociologické aspekty; social structure; love relationships -- sociological aspects; Elias, Norbert: O procesu civilizace : sociogenetické a psychogenetické studie