Sociální status milostného citu - Roussel, Louis, 1921-2011
Autor vychází z knihy N. Eliase: Civilizace mravů, ve které je uvedeno, že způsob řízení společnosti ovlivňuje ekonomii citů jednotlivců a že existuje úzká souvislost mezi sociálními strukturami a emocionálními.