Sociálně-demokratické pojetí bezpečnostní politiky v Německu za vlády rudo-zelené koalice - Kříž, Zdeněk, 1972-
Autor testuje jednu z hypotéz přístupu politických stran k bezpečnostní politice. Rozebírá teoretické koncepce bezpečnosti a sociálně-demokratické pojetí bezpečnostní politiky Německa, hodnotí bezpečnostní politiku SPD z úhlu pohledu teoretických koncepcí bezpečnosti a uvádí důsledky získaných závěrů pro testovanou hypotézu.