Složitý vztah k minulosti : sudetští Němci a národní socialismus - Zimmermann, Volker, 1968-
Autor se pokouší odpovědět na otázku jak se dívají Češi a Němci na ty fáze ve vzájemných dějinách, v nichž lze místo obětí rozeznat pachatele a s použitím vybraných publikací blíže vysvětluje dějinný obraz jedné z těchto stran a zjišťuje, jak se skupiny vyhnaných sudetských Němců vyrovnávají s nacistickou minulostí.