Slovinsko po prezidentských volbách - konec Kučanovy éry? - Cabada, Ladislav, 1973-
Autor popisuje dobu prezidentství Milana Kučana ve Slovinsku a to, co jeho éra Slovinsku přinesla. Kučan byl zvolen prezidentem v roce 1986. Tuto funkci zastával šestnáct let, až do roku 2002.