Slovensko v roce parlamentních voleb a historických rozhodnutí - Leška, Vladimír, 1932-
Článek přibližuje situaci, v níž se nachází slovenská společnost několik měsíců před významnými summity NATO a EU, které proběhnou v listopadu a prosinci roku 2002. Všímá si také vlivu této rozhodující situace na voliče a vlivu výsledků voleb na přijetí Slovenska do EU a NATO.