Slovensko v předvolebním roce - Kopeček, Lubomír, 1975- (2001)
Autor si všímá současné politické situace na Slovensku a příčin krize slovenské vládní koalice. Charakterizuje krizi vlády Mikuláše Dzurindy, přemýšlí nad možností předčasných parlamentních voleb, stručně rozebírá politické spektrum Slovenska a nastiňuje možný vývoj po volbách 2002.
Keywords: Dzurinda, Mikuláš, -- 1955-; politika -- Slovensko; politická krize -- Slovensko; politics -- Slovakia; political crisis -- Slovakia