Slovensko v předvolebním roce - Kopeček, Lubomír, 1975-
Autor si všímá současné politické situace na Slovensku a příčin krize slovenské vládní koalice. Charakterizuje krizi vlády Mikuláše Dzurindy, přemýšlí nad možností předčasných parlamentních voleb, stručně rozebírá politické spektrum Slovenska a nastiňuje možný vývoj po volbách 2002.