Slovenská demokratická koalice : vznik, geneze a charakteristika - Kopeček, Lubomír, 1975-
Článek analyzuje spojovácí a sbližovácí proces slovenských opozičních stran v letech 1996-1998. Křesťanské demokratické hnutí a Demokratická strana vytvořili Modrou koalici v říjnu 1996. V létě 1997 se k nim připojila Sociálnědemokratická strana Slovenska a Strana zelených na Slovensku a vznikla Slovenská demokratická koalice. Ve volbách na jaře 1998 byla SDK úspěšná a stala se vůdčí silou v nové vládě.