Sankce OSN z pohledu mezinárodního práva - Bílková, Veronika, 1975-
Autor se obecně věnuje tématu sankcí OSN, jejichž užívání prudce stouplo v devadesátých letech 20. století a nadále trvá. Vysvětluje pojem a klasifikaci sankcí OSN, mechanismus ukládání sankcí, implementaci sankcí OSN státy a dopady sankcí OSN.