Samovražedný terorizmus ako extrémna forma politickej participácie - Sviatko, Martin, 1978-
Autor se snaží odpovědět na otázky, co je sebevražedný terorismus, jaká je jeho podstata a strategie a zda jej můžeme považovat za určitý druh politické participace jak ze strany sebevražedného atentátníka, tak i dané teroristické organizace využívající taktiku sebevražedného teroru.