Ruská politika vůči Číně po září 2001 : problémy manželského soužití - Kratochvíl, Petr, 1975-
Autor se snaží odpovědět na otázku, jaký je současný vztah Číny a Ruska. Všímá si spolupráce těchto dvou států do roku 2001, následného obratu Ruska ke Spojeným státům americkým a významných faktorů, které utužují rusko-čínské vztahy, a odhaduje budoucí vývoj čínsko-ruských vztahů.