Ruská dilemata po 11. září - Balabán, Miloš, 1962-
Autor se věnuje politické situaci v Rusku ovlivněné teroristickými útoky na USA. Všímá si vstřícnosti prezidenta Putina a pomoci Spojeným státům ze strany Ruska, vlivu Ruska v Afghánistánu a postojů proti Putinově politice aktivní účasti Ruska v protiteroristické koalici a spolupráci se Západem.