Rozvod manželství podle ustanovení §24a zákona o rodině - Kurimaiová, Alena
Autorka představuje zvláštní způsob rozvodu manželství tzv. smluvený či dohodnutý druh rozvodu, který spočívá v tom, že při splnění zákonných podmínek, soud v řízení o rozvod manželství nezkoumá příčiny jeho rozvratu. Je třeba připomenout, že žádné manželství s nezletilými dětmi nelze rozvést, dokud nenabude právní moci rozhodnutí o úpravě poměrů nezletilých dětí pro dobu po rozvodu.