Rozhodování o záležitostech rodiny zejména v oblasti vzdělávání nezletilých - Kurimaiová, Alena (1999)
Autorka upozorňuje na nový termín, který zavedla novela zákona o rodině a to je rodičovská zodpovědnost vycházející z předpokladu, že manželé mohou mít mezi sebou neshody jako rodiče. Jde zejména o řešení rozporů týkajících se studia dětí po absolvování základní povinné školní docházky, přičemž autorka připomíná, že smírné řešení je třeba pokládat za prioritní již před zahájením soudního řízení, ale i kdykoliv v jeho průběhu.
Keywords: rodičovská odpovědnost; výchova a vzdělávání; parental responsibility; education