Ropa ve světové ekonomice a politice - Fárek, Jiří, 1937- (2003)
Autor se věnuje problematice zabezpečování energetických potřeb, jejíž význam ve světové politice a ekonomice stále vzrůstá. Popisuje vývoj energetických potřeb a politických a ekonomických zájmů o jejich uspokojování.
Keywords: světová politika; ropa -- ekonomické aspekty; ropa -- politické aspekty; world politics; petroleum -- economic aspects; petroleum -- economic aspects