Romská menšina v Československu : o normách, pravidlech a vzorcích chování - Šišková, Tatjana, 1946-
Autorka vychází z toho, že romská populace se odlišuje od majoritného obyvatelstva antropologickými, demografickými, historickými i jazykovými znaky a vyznačuje se specifickým systémem norem a hodnot. Ukazuje na výsledný systém hodnot, který Romové uznávají a naznačuje v čem je romská populace jiná.