Role neziskových organizací k roku 2000 - Purkrábek, Miroslav, 1930-2005
Autor předkládá zprávu z konference K roku 2000 : role třetího sektoru, Pécsi, červenec 1994, která se týkala neziskového sektoru a snaží se odpovědět na otázku, zda se dokážeme vyrovnat s nástupem nejen vyspělých, ale i méně vyspělých zemí, v nichž se uvažuje o neziskových organizacích jako o strategické síle rozvoje společnosti.