Rodinné právo, vztahy mezi manžely a mezinárodní prvek - Kurimaiová, Alena (1999)
Autorka představuje zákon o mezinárodním právu soukromém a procesním z hlediska rodinného práva. Tento zákon obsahuje kolizní normy, které určují právní řád jakého státu má být aplikován na ten který právní vztah. Autorka se zaměřila na případy uzavírání manželství s cizím státním příslušníkem, řešení osobních a majetkových poměrů manželů a zrušení manželství rozvodem.
Keywords: rodinné právo; občanskoprávní vztahy; smíšená manželství; family law; civil-law relations; intermarriage