Rodina a trestné činy proti lidské důstojnosti - Mašek, Daniel
Autor upozorňuje na úzkou souvislost mezi trestnými činy proti lidské důstojnosti a rodinně právními vztahy. Definuje trestní činy: znásilnění, pohlavní zneužívání, soulož mezi příbuznými a obchodování se ženami, vysvětluje možná řešení sporných otázek a uvádí trestní sazbu za daný čin.