Režim a drama - Kabele, Jiří, 1946- (1993)
Autor se zamýšlí nad tím, že selhání ideje komunismu a militantní říše reálného socialismu vehnalo naši společnost do zásadních přeměn a společnost se nachází ve světě plném zmatků, neznámých rizik a krizových jevů. Vysvětlení spočívá podle autora v pochopení modernismu.
Keywords: sociologie; sociální změna; modernismus; sociology; social change; modernism