Relativní neplatnost právních úkonů manželů - Dvořáková Závodská, Jana, 1963-
Autorka upozorňuje, že každý z manželů může vykonávat obvyklou správu majetku náležejícího do jejich společného jmění. V ostatních záležitostech je však třeba souhlasu obou manželů, jinak je právní úkon neplatný. Definuje obvyklou správu, ostatní záležitosti, souhlas druhého manžela a neplatnost právního úkonu.