Reforma Bundeswehru a obecné trendy vývoje postavení armády v moderní demokracii - Kříž, Zdeněk, 1972- (2003)
Autor přibližuje reformu německé armády. Všímá si postavení a proměny armády v moderní demokracii obecně a mezinárodních souvislostí reformy Bundeswehru a vývoje Bundeswehru po sjednocení Německa. V závěru článku autor hodnotí reformu Bundeswehru z hlediska obecných trendů vývoje postavení armád v moderní demokracii a obecných trendů vývoje samotných armád.
Keywords: bezpečnostní politika -- Německo; armáda -- reformy -- Německo; security policy -- Germany; armed forces -- reforms -- Germany