Rakouská bezpečnostní a vojenská politika a regionální vojenská spolupráce - Handl, Vladimír, 1957-
V textu je analyzován přístup Rakouska k otázkám bezpečnosti spolupráce ve střední Evropě. Současná bezpečnostní a obranná doktrína Rakousko nedefinuje jako neutrální, ale jako nezúčastněnou zemi. Zavádí také princip evropské solidarity.