Půjčka známému, který zemřel - Mrzena, Erik
Článek je zaměřen na základní ustanovení, která se týkají přechodu dluhů zůstavitele. Za dluhy zůstavitele odpovídá dědic do výše nabytého dědictví. Autor uvádí případy, ke kterým může při projednávání dědictví dojít a upozorňuje na nutnost podat zprávu, že existuje vůči zemřelému pohledávka notáři popř. soudu.