Přístup nových členských států do OECD na příkladu České republiky - Fajkusová, Blanka (1999)
Článek vysvětluje činnost mezinárodní organizace OECD, politické pozadí rozšiřování OECD, postup přístupové procedury a představuje Dohodu o výsadách, imunitách a výhodách přiznaných OECD.
Keywords: Organizace pro ekonomickou spolupráci a rozvoj; 21. století; globalizace; mezinárodní instituce a organizace; hospodářská politika; evropská integrace; globalization; international institutions and organizations; economic policy; European integration