Přístup nových členských států do OECD na příkladu České republiky - Fajkusová, Blanka
Článek vysvětluje činnost mezinárodní organizace OECD, politické pozadí rozšiřování OECD, postup přístupové procedury a představuje Dohodu o výsadách, imunitách a výhodách přiznaných OECD.