Příspěvek na výživu a úhradu nákladů neprovdané matce - Kurimaiová, Alena
Autorka poukazuje na nároky těhotné ženy a matky, která není provdaná a která je díky této situaci v horším postavení než vdaná žena. Upozorňuje na to, že matka dítěte může požadovat, aby jí otec dítěte přispíval na úhradu její výživy po dobu dvou let a dále na úhradu nákladů spojených s těhotenstvím a slehnutím.