Přirozený práh poměrných systémů, teorie a realita - Lebeda, Tomáš, 1976- (2001)
Článek seznamuje s teoretickými metodami pro výpočet prahu poměrných systémů, podává stručný přehled základní problematiky a představuje metodiku přesných výpočtů zjištěných na základě konkrétních volebních výsledků.
Keywords: politologie; volební systémy; poměrný volební systém; political science; electoral systems; proportional representation system