Před sedmdesáti lety vznikla Saúdská Arábie - Bouček, Jaroslav, 1952-
Autor čtenáře seznamuje s politickými a náboženskými procesy na Arabském poloostrově, které vedly v 18., 19. a na počátku 20. století ke vzniku Saúdské Arábie.