První krůčky demokracie v Perském zálivu - Novák, Martin, 1969- (2001)
Článek si všímá politických změn v Perském zálivu a především v Bahrajnu, kde se postupně prosazuje demokratičtější vláda emíra Hamáda bin Ísy Chalífy.
Keywords: demokratizace -- Perský záliv (oblast); demokratizace -- Bahrajn; democratization -- Persian Gulf Region; democratization -- Bahrain; Salmán ibn Hamad Al Chalífa