Průhledný světoobčan : sociální kontrola na prahu 21. století - Robejšek, Petr, 1948-
Autor vychází z projektu věznice J. Benthama, ve které něměli mít vězni absolutně žádné soukromí a zamýšlí se nad privátní sférou ve ztechnizovaném světě, vývojem kontrolní a informační technologie a zneužíváním privátních informací v konzumním světě.