Právní úprava prací v domácnosti - Klíma, Jaroslav
Článek poukazuje na právní možnosti jak zaměstnat někoho jiného pracemi v domácnosti nebo na opatrování dětí. Jde především o příkazní smlouvy, v nichž se příkazník zavazuje, že pro příkazce obstará nebo vykoná činnost a uzavření pracovněprávní dohody o práci v domácnosti. Autor řeší na závěr problematiku náhrady škody.