Právní postavení prarodičů v našem rodinném právu - Burešová, Eva (2000)
Autorka upozorňuje na změnu v zákoně o rodině, která umožňuje, aby soud upravil styk dítěte s prarodiči, vyžaduje-li to zájem dítěte a poměry v rodině. Představuje formy prarodičovství, prarodičovství založené na přirozeném příbuzenství a na osvojení, péči prarodičů o nezletilé a vztahy mezi prarodiči a nezletilými dětmi.
Keywords: prarodičovství; rodinné právo; grandparenting; family law