Poručenství - Kurimaiová, Alena (1999)
Článek se zaměřuje na institut péče o zájmy dítěte, když rodiče nemohou u taxativně uvedených důvodů nezletilého vychovávat, zastupovat ho a spravovat jeho majetek. Srovnává institut poručenství, jež preferuje osoby příbuzné či blízké a opatrovnictví, kdy opatrovníkem bývá často orgán sociálně právní ochrany dětí.
Keywords: poručenství; sociálně-právní ochrana dětí; guardianship; social-law children protection