Poručenství - Kurimaiová, Alena
Článek se zaměřuje na institut péče o zájmy dítěte, když rodiče nemohou u taxativně uvedených důvodů nezletilého vychovávat, zastupovat ho a spravovat jeho majetek. Srovnává institut poručenství, jež preferuje osoby příbuzné či blízké a opatrovnictví, kdy opatrovníkem bývá často orgán sociálně právní ochrany dětí.