Pomoc osamělému členu rodiny, který je odkázán na péči vojáka v základní službě - Svátek, Luboš
Autor vysvětluje možnosti řešení problému péče o osamělého člena rodiny, který je odkázán na péči vojáka v základní službě. Podle ustanovení zákona o průběhu základní nebo náhradní služby může příslušný služební orgán udělit ze závažných rodinných a osobních důvodů dovolenou v délce 30 dnů, popř. je-li vzdálenost místa výkonu základní služby a trvalého bydliště 200 km a výše přemístit nebo převést vojáka.