Póly, polarita a utváření středo- a východoevropských multipartismů : úvodní studie k polaritě v českém, slovenském, bulharském, rumunském a makedonském multipartismu - Strmiska, Maxmilián, 1961-
Článek je analýzou středo- a východoevropských "postkomunistických" soustav politických stran v současnosti.