Póly a polarita v postautoritářských multipartismech : polarita, centrismus a transformace "středu" ve stranicko-politických soustavách Řecka, Španělska a Portugalska - Strmiska, Maxmilián, 1961- (2001)
Autor představuje stranicko-politický pluralismus a hlavní póly v raném období transformace, zaměřuje se na osud nejdůležitějších centristických formací a stranicko-politických ztělesnění umírněného středu.
Keywords: stranické systémy -- Řecko; stranické systémy -- Španělsko; stranické systémy -- Portugalsko; party systems -- Greece; party systems -- Spain; party systems -- Portugal; polarita (politologie); post-autoritářské země