Póly a polarita v postautoritářských multipartismech : polarita, centrismus a transformace "středu" ve stranicko-politických soustavách Řecka, Španělska a Portugalska - Strmiska, Maxmilián, 1961-
Autor představuje stranicko-politický pluralismus a hlavní póly v raném období transformace, zaměřuje se na osud nejdůležitějších centristických formací a stranicko-politických ztělesnění umírněného středu.