Politická situace v Baskicku a její kořeny - Buchtele, Tomáš, 1972- (2001)
Autor představuje obyvatele Baskicka, historii baskického nacionalismu, popisuje vznik ETA a zamýšlí se nad trendy do budoucna.
Keywords: ETA (organizace); politika -- Šapnělsko; extremismus -- Baskicko (Španělsko); nacionalismus -- Baskicko (Španělsko); Baskové; politics -- Spain; extremism -- País Vasco (Spain); nationalism -- País Vasco (Spain); Basques