Otázky vymezení a typologie politického násilí - Mareš, Miroslav, 1974 duben 8.-
Tématem článku je problematika definice a typologie politického násilí. Autor vysvětluje vztah mezi pojmy síla a násilí. Jako platnou shledává definici násilí, kterou vytvořila Světová zdravotnická organizace