Ostrovy Senkaku v japonsko-čínských vztazích - Levora, Jan, 1957-
Článek se zaměřuje na dlouholetý územní spor kolem ostrovů Senkaku, na které si dělá nárok Japonsko, ČLR a Tchaj-van, přičemž japonské nároky na souostroví odmítají také Hongkong a Macao.