OSN na prahu 21. století - Slabý, Alexander
Autor se zamýšlí nad smyslem činnosti OSN a snaží se odpovědět na otázku, zda bude mezinárodní systém nahrazen systémem mezikulturním, zda bude globální konflikt mezi kulturami skutečně příštím velkým konfliktem po konci studené války a jak může společenství států zvládnout tuto situaci.