Orient v Kanadě : rasismus a multikulturní dialog - Bureš, František, 1973- (2002)
Autor přibližuje příchod imigrantů na přelomu 19. a 20. století na západní pobřeží severoamerického kontinentu. Popisuje usidlování čínských a japonských přistěhovalců, protiasijskou diskriminaci počátku 20. století, zastavení čínské imigrace do Kanady a přijetí Asiatů v Severní Americe.
Keywords: rasismus -- Kanada; Asiaté -- imigrace -- Severní Amerika; migrační politika -- dějiny -- Severní Amerika; racism -- Canada; Asians -- immigrationa -- North America; migration policy -- history -- North America