Orient v Kanadě : rasismus a multikulturní dialog - Bureš, František, 1973-
Autor přibližuje příchod imigrantů na přelomu 19. a 20. století na západní pobřeží severoamerického kontinentu. Popisuje usidlování čínských a japonských přistěhovalců, protiasijskou diskriminaci počátku 20. století, zastavení čínské imigrace do Kanady a přijetí Asiatů v Severní Americe.