Omezený styk dítěte s rodiči - Průchová, Bohumila, 1973-; Novák, Tomáš, 1946-2021 (2004)
Tématem článku je neschopnost rozvedených rodičů dohodnout se na výchově a styku dítěte s rodiči. Tuto situaci musí řešit soud. Autoři vysvětlují právní úpravu omezeného styku dítěte s rodiči, vliv rozvodu na dítě a okolnosti, které se soudním rozhodováním o omezeném styku souvisejí.
Keywords: rodinné právo; děti rozvedených rodičů; výchova dítěte; family law; children of divorced parents; child rearing