Odvrácená strana rodičovské péče - Miklušáková, Vlasta (1999)
Autorka upozorňuje na rizika, která mohou nastat, když rodiče v rámci všestranné a většinou dobře myšlené rodičovské péče, dovolují mladistvým dětem řídit vůz a považují to za vhodnou průpravu k pozdějšímu získání řidičského průkazu. Popisuje jeden skutečný případ těžké dopravní nehody, jehož výsledkem bylo odsouzení 17tiletého mladíka k trestu odnětí svobody pro trestný čin ublížení na zdraví.
Keywords: rodičovská odpovědnost; trestní odpovědnost mladistvých; parental responsibility; criminal liability of juveniles