Od mezinárodního institucionalismu k revolučnímu expansionismu : zahraničně politická debata v současném Rusku - Cygankov, Andrej Pavlovič, 1964- (1999)
Článek se zaměřuje na zahraniční politiku současného Ruska. Zabývá se pohledem čtyř ideových škol a tedy čtyřmi možnými cestami dalšího vývoje vztahů Ruska k ostatnímu světu, analyzuje image Ruska a současného mezinárodního prostředí, tak jak je dané školy vidí. Závěrem autor uvádí ruské alternativní strategie po studené válce a možný vývoj ruské zahraniční politiky.
Keywords: světová politika; zahraniční politika -- Rusko (federace); world politics; foreign policy -- Russia (Federation)