Od mezinárodního institucionalismu k revolučnímu expansionismu : zahraničně politická debata v současném Rusku - Cygankov, Andrej Pavlovič, 1964-
Článek se zaměřuje na zahraniční politiku současného Ruska. Zabývá se pohledem čtyř ideových škol a tedy čtyřmi možnými cestami dalšího vývoje vztahů Ruska k ostatnímu světu, analyzuje image Ruska a současného mezinárodního prostředí, tak jak je dané školy vidí. Závěrem autor uvádí ruské alternativní strategie po studené válce a možný vývoj ruské zahraniční politiky.